ShippingWatch

Total ser årlige synergier på 2,5 mia. ved Maersk Oil-køb

Det franske olieselskab Total forventer store synergier ved opkøbet af Maersk Oil. Handlen betyder, at franskmændenes aktiviteter i Nordsøen bliver lagt sammen med Maersk Oil.

Franske Total ser store sammenlægningsgevinster ved købet af Maersk Oil. Olieselskabet skriver i en meddelese, at det forventer at generere "operationelle, kommercielle og finansielle synergier på mere end 400 mio. dollar per år" ved købet.

Det skyldes i særdeleshed sammenlægningerne af de to selskabers aktiver i Nordsøen.

Total har i årtier været aktive på norsk sokkel, hvor franskmændenes produktion er på 235.000 tønder olieækvivalent om dagen. En mængde der ventes at stige, når Martin Linge-projektet tages i drift til næste år, efter at den planlagte opstart i år blev udskudt på grund af en dødsulykke på værftet i Sydkorea tidligere i maj. Martin Linge, som Total ejer 51 pct. af, har en kapacitet på 100.000 boe/d.

Til den nuværende og fremtidige produktion kan Total altså lægge de cirka 160.000 boe/d, der købes med Maersk Oil. Hvoraf størstedelen er i den danske og norske del af Nordsøen. Med yderligere tiltning mod norsk sokkel, når Tyra-feltet lukkes ned for to års reparation i 2019, mens det enorme norske Johan Sverdrup-felt, hvor Maersk Oil ejer 8,44 pct. af, tages i drift fra slutningen af 2019.

Desuagtet betyder Totals køb af Maersk Oil, at franskmændene lægger deres regionale hub for Danmark, Norge og Holland i København. Topchefen for Maersk-gruppen, der med handlen kommer til at sidde med en aktiepost på 3,75 pct. af det franske selskab, vurderer over for Ritzau Finans, at ejerskiftet ingen betydning får for jobsituationen i Danmark.

"Salget af Maersk Olie og Gas til Total er en god løsning for Danmark og for vores medarbejdere," siger adm. direktør Søren Skou til nyhedsbureauet.

"De har finansielle muskler og vil bruge alle kræfter på at udvikle olie- og gasproduktion i den danske sektor."

Mandag morgen underskrev Maersk-gruppen aftalen om salg af Maersk Oil for omkring 47 mia. kr. til franske Total. Salget sker i form af aktier, mens franskmændene overtager 15,6 mia. kr. af Maersk Oils gæld.

Skou efter salg: Vigtigt med fortsat fokus på Nordsøen

Maersk Oil sælges til franske Total i milliardhandel

Maersk Oil-direktør ser fortsat rum for besparelser

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere