ShippingWatch

Maersk Oil sælges til franske Total i milliardhandel

Maersk-gruppens olieselskab Maersk Oil bliver solgt til franske Total. Handlen værdisætter selskabet til 7,45 mia. dollars.

Maersk Oil bliver solgt til den franske konkurrent Total i en handel, som værdisætter olieselskabet til 7,45 mia. dollars, eller hvad der svarer til 46 mia. danske kr.

Med salget har Maersk-gruppen nu taget hul på udskillelsen af sine energiselskaber. En proces som begyndte, da det tidligere konglomerat blev delt i en transport- og energidivision i september 2016.

Total S.A. vil opretholde Maersk Oils stærke position i Nordsøen med betydelige baser i København og Esbjerg"

Maersk-gruppen i en meddelelse
Selv om Maersk Oil nu kommer på udenlandske hænder, vil selskabet dog fortsat have en stærk dansk tilknytning.

"Total S.A. vil opretholde Maersk Oils stærke position i Nordsøen med betydelige baser i København og Esbjerg og med Danmark som operationsbase for Total S.A.s samlede aktiviteter i Danmark, Norge og Holland," lyder det i en børsmeddelelse.

Skou efter salg: Vigtigt med fortsat fokus på Nordsøen

Total betaler for Maersk Oil med en blanding af aktier og overtagelse gæld. I alt modtager Maersk-gruppen aktier for 4,95 mia. dollars i det franske olieselskab, hvilket svarer til en andel på 3,76 pct.

Derudover overtager Total kortfristet gæld for 2,5 mia. dollars samt nedlukningsforpligtelser for 2,9 mia. dollars. Total betaler desuden en rente på tre pct. p.a. af enterprise value fra 30. juni 2017 og frem til, at handlen er lukket.

Avancen af for Maersk-gruppen ventes at være på 2,8 mia. dollars.

Handlen er afhængig af nødvendige godkendelser og ventes at være i mål i første kvartal af 2018.

Maersk Oil-direktør ser fortsat rum for besparelser

Her er overblikket over Maersks regnskab

Maersk kunne have undgået milliardtab fra cyberangreb

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere