ShippingWatch

Noreco kræver over 6 mia for skadet Siri-platform

Olieselskabet Noreco går efter at få over seks mia. norske kroner i det langvarige efterspil på den skadede Siri-platform i Nordsøen, som kostede selskabet dyrt.

Over seks mia. norske kroner. Så meget kræver det norske olieselskab Noreco fra sine forsikringsselskaber i kølvandet på Siri-platformen, hvor selskabet tabte store summer i 2009-2010 som følge af revner i platformens undersøiske struktur.

Noreco har allerede vundet en retssag mod forsikringsselskaberne ved den danske Sø- og Handelsretten i december sidste år, hvor en række forsikringsselskaber blev dømt til at betale flere milliarder til Noreco.

Sagen er dog anket, men det får ikke Noreco til at hælme. Tværtimod. Forleden kom det frem, at det norske olieselskab rejser endnu en sag mod forsikringsselskaberne, der ifølge Noreco også bør betale en række omkostninger, som selskabet har haft i forbindelse med den skadede Siri-platform.

Over for Dagens Næringsliv sætter Norecos bestyrelsesformand Riulf RUstad nu en sum på det nye erstatningskrav.

"Hvis dommen opretholdes på selve forsikringserstatningen, vil dette erstatningssøgsmål udgøre 320 mio. dollars på toppen af den," siger han til det norske medie.

Det vil altså sige 2,5 mia. norske kr. oven i de i forvejen fire mia., som retten tilkendte Noreco sidste år.

Noreco i nyt søgsmål mod forsikringsselskaber

Noreco tilbage med nye milliardplaner i Nordsøen

Noreco vinder millardsag om Siri-erstatning

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere