ShippingWatch

Mindre selskaber vil ind på norsk sokkel

Det er i høj grad mindre selskaber, som i disse år søger om at blive enten operatører eller licensejere af felter på den norske kontinentalsokkel, skriver det norske medie Sysla.

Norske Oljedirektoratet er for tiden i gang med at behandle en række ansøgninger fra selskaber, som vil ind på den norske kontinentalsokkel enten som operatør eller licensejer af felter.

De otte ansøgninger, der for tiden ligger på myndighedens bord, er med til at bekræfte tendensen om, at det i høj grad er mindre selskaber, som i de sidste år har domineret billedet i ansøgningsprocessen, skriver det norske medie Sysla.

"De store internationale selskaber bliver der færre af. Det hænger nok sammen med olieprisen. Flere er mere fokuserede på deres hjemmeområder, hvor de allerede er etableret," siger Oljedirektoratets chefingeniør Kjetil Kaada til det norske medie.

Indtil videre har to selskaber fået godkendt deres ansøgning i år. Pandion Energy, der har fået grønt til at overtage Tullow Oils udvindingtilladelser på norsk sokkel, er blevet prækvalificeret som licensejer, mens olieselskabet Okea har opnået forhåndsgodkendelse som operatør.

Ansøgningerne kommer primært fra norske selskaber, mens også et hollandsk og japansk selskab har søgt om en forhåndsgodkendelse. Selskaberne er følgende ifølge Oljedirektoratets hjemmeside:

  • Japex
  • NCS E&P
  • ProRes E&P
  • Tyr Exploration
  • Antares Norge
  • Dyas B.V
  • Forties Petroleum - ansøger om at blive operatør
  • Mime Petroleum

Den norske stat høster igen guld fra oliefelterne

Norge venter udbygningsplaner for 125 mia norske kr

Norge åbner for massiv olieefterforskning i Barentshavet

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere