ShippingWatch

Den norske stat høster igen guld fra oliefelterne

Det statslige norske energiselskab, Petoro, der frem for alt ejer en tredjedel af alle olie- og gasfelter på norsk sokkel, kan nu også mærke, at olieudvinding begynder at blive en bedre forretning igen. Halvårsresultatet er væsentlig styrket i forhold til sidste år, viser regnskabet.

Petoro, det statslige norske energiselskab, der sidder på ejerskabet af en tredjedel af alle olie- og gasfelter i Norge, har haft et væsentligt bedre resultat i første halvår 2017 end i samme periode sidste år.

Det viser regnskabet fra Petoro, hvis navn i øvrigt er skabt af Petroleum og "oro", det spanske navn for guld, da selskabets mål er at skabe så store værdier som muligt til det norske samfund.

Den målsætning lykkedes ganske godt i de første seks måneder af 2017, idet selskabet kunne inkassere 49 mia. norske kroner til staten, hvilket var 27 pct. mere end samme periode sidste år.

"Vi registrerer, at den positive resultatudvikling, vi så i første kvartal, fortsætter i andet kvartal. Den kontinuerlige forbedring giver fortsat gode resultater, men der er hele tiden behov for nye virkemidler for at styrke konkurrencekraften for den norske sokkel," lyder det i en kommentar fra Grethe Moen, administrerende direktør i Petoro.

Den samlede olie- og gasproduktion var på 1,1 millioner tønder olieekvivalenter, eller tre procent mere i første halvår i år end samme periode sidste år. Herudover var den realiserede pris 33 procent højere i norske kroner.

Indtil videre i år er det dog gået tilbage med investeringerne, som samlet set blev på 12,7 milliarder kroner, eller 13 procent lavere end sidste år.

DNB om olieprisen: I 2020 bliver det sjovt

Norge venter udbygningsplaner for 125 mia norske kr

Statoil slår forventninger og tredobler driftsoverskud

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere