ShippingWatch

Reuters: Aramcos børsnotering kan blive i London

Ifølge nyhedsbureauet Reuters kan det blive på børsen i London, at det saudiske olieselskab Aramco skal noteres. Noteringen vil blive den største børsnotering nogensinde.

Det kan meget vel blive børsen i London, der skal stå for børsnoteringen af det statslige saudiarabiske olieselskab Aramco, når det efter planen bliver børsnoteret.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der henviser til anonyme kilder.

Det skal være Aramcos rådgivere, som har anbefalet selskabet at vælge børsen i London, mens der også arbejdes på en mulighed for at køre en dobbeltnotering med børsen i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh.

London har tidligere været nævnt som en mulighed for børsnoteringen, hvor også New York og Hongkong har været i spil. Rådgiverne har ifølge Reuters frarådet USA som følge af strammere oplysningsregler for børsnoterede virksomheder.

Det er planen, at Aramco skal sælge 5 pct. af sine aktier for 100 mia. dollar. Hvis aktierne bliver solgt til den pris, vil værdisætningen af selskabet lande på 2000 mia. dollar, og der vil dermed være tale om den største børsnotering nogensinde.

Saudi Aramcos børsplaner møder kritik i London

Arabisk olieselskabs vurdering slået fejl med 500 mia dollar

Saudi-Arabien vil lave samarbejde med oliegiganter før børsnotering

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere