ShippingWatch

Iran ser nærmere på plan fra Maersk Oil

Maersk Oil har ifølge avisen Financial Tribune indsendt en plan for, hvordan oliereserverne i det iranske felt South Pars kan videreudvikles. National Iranian Oil Company gransker nu planerne, skriver det normalt velinformerede medie.

Opdateret torsdag kl. 10.30 med kommentar fra Maersk Oil.

Maersk Oil har efter alt at dømme fremlagt en plan for, hvordan oliereserverne i det iranske felt South Pars kan videreudvikles.

Det danske olieselskab måtte tidligere på året se franske Total løbe med retten til at udvikle næste fase af gasreserverne i South Pars. Men det iranske felt gemmer også på et olielager, som Maersk Oil nu har lagt billet ind på ifølge et lokalt medie.

Tilbuddet fra det danske olieselskab bliver i øjeblikket gransket af det statsejede National Iranian Oil Company (NIOC), skriver Financial Tribune.

Ifølge avisen ser man nærmere på de tekniske detaljer i forslaget fra Maersk. Det drejer sig blandt andet om forskellige udvindingsmetoder, skriver det normalt velinformerede medie, som henviser til en meddelelse på NIOC's website.

I en kommentar til ShippingWatch skriver Maersk Oil:

"Maersk Oil underskrev i 2016 en hensigtserklæring med National Iranian Oil Company om at undersøge mulighederne for fremtidigt samarbejde. Detaljerne i denne aftale er fortrolige."

En talsmand for NIOC har dog tidligere udtalt sig positivt om Maersk Oils muligheder for at vinde kontrakten på fase to af udviklingen af oliereserverne i South Pars.

Det skyldes, at Maersk-gruppen har erfaringer med lignende, teknisk komplicerede boringer i Al-Shaheen-feltet i Qatar.

Der produceres i dag omkring 25.000 tønder olie fra South Pars, som ligger 130 km fra den iranske kyst i Den Persiske Bugt.

Maersk Oil stadig i spil til stort iransk oliefelt

Medie: Fransk selskab ser ud til at overgå Maersk i Iran

Iran afviser Maersk Oils plan for kæmpe gasfelt

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere