Opdateret torsdag kl. 10.30 med kommentar fra Maersk Oil.

Maersk Oil har efter alt at dømme fremlagt en plan for, hvordan oliereserverne i det iranske felt South Pars kan videreudvikles.

Det danske olieselskab måtte tidligere på året se franske Total løbe med retten til at udvikle næste fase af gasreserverne i South Pars. Men det iranske felt gemmer også på et olielager, som Maersk Oil nu har lagt billet ind på ifølge et lokalt medie.

Tilbuddet fra det danske olieselskab bliver i øjeblikket gransket af det statsejede National Iranian Oil Company (NIOC), skriver Financial Tribune.

Ifølge avisen ser man nærmere på de tekniske detaljer i forslaget fra Maersk. Det drejer sig blandt andet om forskellige udvindingsmetoder, skriver det normalt velinformerede medie, som henviser til en meddelelse på NIOC's website.

I en kommentar til ShippingWatch skriver Maersk Oil:

"Maersk Oil underskrev i 2016 en hensigtserklæring med National Iranian Oil Company om at undersøge mulighederne for fremtidigt samarbejde. Detaljerne i denne aftale er fortrolige."

En talsmand for NIOC har dog tidligere udtalt sig positivt om Maersk Oils muligheder for at vinde kontrakten på fase to af udviklingen af oliereserverne i South Pars.

Det skyldes, at Maersk-gruppen har erfaringer med lignende, teknisk komplicerede boringer i Al-Shaheen-feltet i Qatar.

Der produceres i dag omkring 25.000 tønder olie fra South Pars, som ligger 130 km fra den iranske kyst i Den Persiske Bugt.

Maersk Oil stadig i spil til stort iransk oliefelt

Medie: Fransk selskab ser ud til at overgå Maersk i Iran

Iran afviser Maersk Oils plan for kæmpe gasfelt