ShippingWatch

Røkke-selskaber faldt med 2,8 mia norske kr

Aker-koncernen, som dækker over seks selskaber inden for olie og shipping og er ejet af Kjell Inge Røkke, tabte 2,8 mia. norske kr. i værdi i andet kvartal. Det er især kursfald i Aker BP, Aker Solutions og Kværner, som trækker ned. Koncernchef er dog optimistisk.

Den norske rigmand Kjell Inge Røkkes Aker-koncern blev markant mindre værd i andet kvartal af 2017.

I alt er værdien af Akers investeringer faldet med 2,8 mia. norske kr. Det skyldes især store kursfald i koncernens seks selskaber, hvoraf hovedparten er aktive inden for olie og shipping.

Aker dækker over Aker BP, Aker Solutions, Akastor, Kværner, Ocean Yield og Aker Biomarine. De er tilsammen faldet på børsen med 2,4 mia. norske kr.

Størstedelen af kursfaldet kommer dog fra olieselskaberne Aker BP, Aker Solutions og Kværner, der er dykket voldsomt siden årsskiftet ligesom mange af sine konkurrenter.

Det fremgår af kvartalsregnskabet for Aker. Her peger koncernchef Øyvind Eriksen på olieprisens udsving som forklaringen.

"Selv om værdiudviklingen i kvartalet var negativ, er jeg stadig optimistisk, til dels fordi at værdiændringerne blev udløst af volatiliteten i olieprisen, og til dels fordi at vores enheder fortsat leverer gode resultater," udtaler han i ledelsesberetningen.

Der er da også overskud på bundlinjen i fire ud af seks selskaber i Aker-koncernen. Samtidig har Aker reduceret sin gæld med 710 mio. norske kr. i andet kvartal af 2017, mens den likvide beholdning lød på 2,1 mia. norske kr. ved udgangen af kvartalet.

Foruden at eje de seks selskaber har Aker også en andel i det nye store offshorerederi, som består af Solstad, Farstad og Deep Sea Supply.

Røkke til norske offshorefamilier: I brugte for mange penge

Aker-chef er klar til store opkøb

Aker BP udruller storstilet strategi

 

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere