ShippingWatch

Millioner på vej til forskning i olie og gas

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrations-program har nedsat en pulje på ti mio. kr. til forskning i mere grøn og energieffektiv produktion af olie og gas. Puljen er en del af Nordsøaftalen.

Der er millioner at hente for forskere og iværksættere, som vil undersøge, hvordan man kan gøre produktionen af olie og gas mere miljøvenlig.

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har nedsat en pulje på ti mio. kr. til forskning i mere grøn og energieffektiv produktion af olie og gas.

Det oplyser Energistyrelsen i en meddelelse.

Puljen er en del af den politiske aftale fra marts om at udvikle de danske aktiviteter i Nordsøen. Den er del af en større pulje på 100 mio. kr., som løber i perioden 2017 til 2025.

Ansøgningsfristen er 6. oktober.

Danskere snart klar med undervandsrobot

MAN Diesel & Turbo-chef ny formand for grøn styregruppe

Fond giver rekordstor bevilling til det blå vækstteam

 

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere