ShippingWatch

Tidewater får grønt lys til redningsplan

Det amerikanske offshorerederi Tidewater nærmer sig en løsning på sine problemer, efter at en domstol i Delaware har godkendt selskabets planer til en reorganisering.

Det amerikanske offshorerederi Tidewater har fået grønt lys til sin redningsplan og ser nu ud til at slippe af med en milliardgæld.

Det børsnoterede selskab skriver i en meddelelse, at det har fået godkendt sin plan om en restrukturering af en domstol i Delaware.

Vi er meget glade for, at retten har bekræftet vores plan inden for en relativt kort tidfrist"

Jeffrey M. Platt, CEO, Tidewater
Det sker efter, at Tidewater søgte om konkursbeskyttelse i midten af maj for at få rettens accept af den aftale, selskabet har indgivet med sine kreditorer.

"Vi er meget glade for, at retten har bekræftet vores plan inden for en relativt kort tidfrist," udtaler CEO Jeffrey M. Platt.

Reorganiseringsplanen støttes af långivere, som sidder på omkring 60 pct. af det udestående lånebeløb i selskabets kreditaftale. Tidewater har tidligere udtalt, at den kan gennemføres på cirka 45 dage.

Tidewater har været i problemer igennem længere tid på grund af de dårlige tider på markedet for supply-skibe. Men nu kan selskabet altså være på vej mod bedre tider.

Tidewater søger om konkursbeskyttelse i USA

Tidewater uden bankaftale efter kæmpe underskud

Supply-kæmpe dykker på konkursrisiko

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere