ShippingWatch

A2Sea siger farvel til topchefen

Dong Energy og Siemens' offshorerederi A2Sea har taget afsked med sin adm. direktør Jens Frederik Hansen. Hans afløser er fundet internet. Rederiet er tidligere meldt på vej til at blive solgt.

A2Sea har med dags varsel fået ny topchef. Den hidtidige adm. direktør Jens Frederik Hansen er blevet afløst af finansdirektør Michael Glavind.

Det oplyser servicerederiet i en meddelelse.

"Efter nøje overvejelse har bestyrelsen konkluderet, at tiden var inde til et skifte i A2Seas ledelse. Bestyrelsen er meget glade for, at Michael Glavind har takket ja til stillingen," siger bestyrelsesformand i A2Sea, Thomas Dalsgaard.

Rokaden kommer efter længere tids udfordringer hos rederiet, der er ejet af Dong Energy og Siemens. I hvert fald lidt endnu.

Adskillige gange har rederiet været meldt tæt på salg, og i slutningen af sidste måned lød det fra den nu forhenværende topchef selv, under en pressetur arrangeret af Danske Rederier, at Dong og Siemens kun ville være ejere "i en måneds tid eller halvanden endnu."

En udmelding, Jens Frederik Hansen flere gange har afvist at kommentere yderligere.

A2Sea har de seneste år været stadig mere udfordret af især de større krav til installationsfartøjer til havmølleindustrien, der er selskabets gebet. I 2016 endte resultatet således med et minus på 221 mio. kr. før skat, mens det året før var på 95 mio. kr. før skat. Samtidig er omsætningen næsten halveret fra godt 1,2 mia. kr. i 2013 til 650 mio. kr. i 2016.

Undervejs har selskabet også afviklet sin kabelvirksomhed, CT Offshore, og skåret medarbejderstaben ned fra 570 til 297 i det seneste regnskab.

CEO: A2Sea bliver snart solgt

Dong regner stadig med at sælge olie- og gasbutik i år

A2Sea forventer "pænt overskud" i 2017

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere