ShippingWatch

Norge vil begrænse udenlandsk adgang til oliefelter

Det skal være muligt for Norge at nægte adgang på den norske sokkel til energiselskaber uden for EU, som er kontrolleret af stater, skriver den norske regering i et nyt lovforslag.

Norge vil gøre det sværere for udenlandske selskaber at købe sig ind i gas- og oliefelter på den norske sokkel.

I et ændringsforslag lægger regeringen op til at begrænse adgangen til den norske del af Nordsøen for selskaber uden for EU. Det sker af hensyn til national sikkerhed, skriver Dagens Næringsliv.

"Departementet kan af hensyn til national sikkerhed nægte adgang til og udøvelse af petroleumsvirksomhed, hvis søgeren eller rettighedshaveren faktisk kontrolleres af en stat uden for EU eller af statsborgere fra en sådan stat," lyder det i regeringens ændringsforslag.

Ifølge Dagens Næringsliv ventes beslutningen især at ramme russiske, kinesiske og indiske energiselskaber.

Det sker samtidig på et tidspunkt, hvor især russiske investorer har kig på aktiver i Nordsøen.

Norge åbner for massiv olieefterforskning i Barentshavet

Rapport peger på "enorme mængder" olie i Norge

Norge vil fremskynde olieboringer i Barentshavet

 

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere