ShippingWatch

Riggigant undgår ny skattesag i Højesteret

De norske skattemyndigheder har endegyldigt tabt en langvarig sag mod Transocean om påstået skatteunddragelse, da milliardbytte via Danmark blev overført til skattely, skriver Dagens Næringsliv.

De norske skattemyndigheder har lidt et massivt nederlag i en årelang sag mod riggiganten Transocean om påstået unddragelse af skat på udbytte for 2,6 mia. norske kr.

Det skriver Dagens Næringsliv.

I sagen, hvor det danske selskab Toha blev anvendt som mellemstation, da Transocean-virksomheden Transhav overførte 2,6 mia. norske kr. til sin aktionærer i skattelyet Cayman Island, mente myndighederne, at udbyttet reelt var gået direkte fra Norge til det caribiske skattely, og at der således skulle betales norsk udbytteskat.

Efter at have tabt første del af sagen gennem to straffesager har de norske skattemyndigheder forsøgt at få sagen indbragt for Højesteret, der nu har afvist at behandle sagen, skriver Dagens Næringsliv.

Transocean, der har sit hovedkvarter i Schweiz og er børsnoteret i New York, undgår med frifindelsen at skulle betale omkring 400 mio. norske kroner, ca. 47 mio. dollars, tilbage til den norske statskasse.

Transocean frifundet i norsk maratonsag om udbytteskat

Norsk bagmandspoliti rejser stor skattesag mod to olieselskaber

Investeringsdirektør tiltalt for insiderhandel i Noreco

Transocean tager kæmpe nedskrivning efter rigsalg

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere