ShippingWatch

Norsk rigselskab varsler op til 400 nye job

Over de næste to år vil rigselskabet Odfjell Drilling ansætte 300-400 nye personer, skriver det norske medie Sysla.

Store projekter i Nordsøen over de kommende år betyder, at det norske rigselskab Odfjell Drilling kommer till at opruste markant på medarbejdersiden i 2018 og 2019.

Det fortæller selskabets CEO Simen Lieungh til det norske medie Sysla, hvor han fremhæver Johan Sverdrup på norsk sokkel samt de britiske Mariner og Clair Ridge som projekter, der kræver væsentligt flere medarbejdere.

"Vi snakker om 300-400 nye ansatte globalt," siger Simen Lieungh til Sysla og uddyber, at de fleste ansættelser er offshore.

Odfjell Drilling har ligesom den resterende del af rigindustrien lidt hårdt under nedgangen i olieprisen i de sidste år, hvor en tilbageholdenhed fra olieselskaberne har reduceret aktiviteten betydeligt hos følgeindustrien.

Ifølge Sysla har selskabet mistet over 1500 ansatte siden olieprisen begyndte at falde. I den sidste tid har selskabet dog formået at hente omkring 200 personer tilbage.

Rigselskaber ser spirrende tegn på bedring

Songa Offshore går i minus og venter to svære år

Tidligere Odfjell-CEO idømt to års fængsel for skattefusk

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Tyske banker fanget i dyre skibskontrakter

Nødlidende tyske shippingbanker har i årevis været låst af dyre skibskontrakter med management-selskaber, der har forhindret banker i at sælge ud af skibe. Det kan ændre sig nu, vurderer kilder over for Shippingwatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere