ShippingWatch

Hitec Vision taber stort på Prosafe

Norske Hitec Vision har investeret stort i Prosafe, og det har kostet dyrt i datterselskabet North Sea Strategi Investments i 2016, skriver Dagens Næringsliv.

Hitec Visions investering i hotelrigselskabet Prosafe har været en rigtig dyr beslutning, skriver Dagens Næringsliv.

I 2015 oprettede Hitec Vision datterselskabet North Sea Strategic Investments, som investerede i 1,54 mia. norske kr. i Prosafe. Den investering blev i 2016-regnskabet for datterselskabet til et minus på 793 mio. norske kr.

Det seneste regnskab for første kvartal i år fra Prosafe understregede tendensen for de seneste år, hvor selskabet, der udlejer hotelrigge til offshoreindustrien, har været hårdt ramt af faldet i olieprisen. Omsætningen lå i kvartalet på 75,7 mio. dollars, og underskuddet løb op i 19,1 mio. dollars.

"Markedet er fortsat generelt svagt, og den nuværende beboelses-aktivitet er generelt relateret til hook-up og commisioning. Det vil kræve mere vedligehold og flere modifikationer, før markedet vil forbedres," lød det i regnskabet, hvor det fremgår, at flådeudnyttelsen lå på 40 pct.

Prosafe har grene til Danmark i form af baggrunden hos CEO Jesper K. Andresen og bestyrelsesmedlem Birgit Aagaard. De er begge kommet til fra Axis Offshore, Lauritzen Fondens offshoreselskab, som blev opslugt af Prosafe ved årsskiftet.

Sådan har ejeren hjulpet J. Lauritzen i 2016

Dansker bliver ny topchef i Prosafe

Axis Offshore er nu solgt til Prosafe

Forsiden lige nu

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere