ShippingWatch

Analysehus: Risikovilligheden er lav i olieindustrien

Den lave oliepris lægger en dæmper på lysten til investeringer i oliebranchen, viser en rundspørge blandt 170 selskaber i industrien, som Wood Mackenzie har foretaget.

Villigheden til at tage risiko i forhold til nye investeringer er fortsat meget lav i olieindustrien.

Det skriver norske E24 på baggrund af en rundspørge, Wood MacKenzie har lavet blandt 170 aktører i industrien.

"Industrien er meget forsigtig lige nu, og appetitten efter risiko er lav," siger lederen af selskabsanalyseafdelingen, Martin Kelly, i Wood Mackenzie i en pressemeddelelse omkring rapporten.

Det er olieprisens nuværende niveau, der fortsat afholder selskaberne fra at investere, og industrien står ifølge analysehuset over for et udfordrende år. Wood Mackenzie konkluderer, at olieprisen vil holde sig på mellem 50 og 60 dollars i 2017, men det skotske analysehus skriver også, at 75 pct af selskaberne forventer, at olieprisen i 2020 vil ligge i omkring 80 dollars.

Selskaber som Statoil, Maersk Oil og Shell er ellers kommet godt fra start i 2017, hvilket i høj grad tilskrives en højere oliepris set i forhold til samme periode af sidste år samt en reduktion af omkostninger.

Olieforretningen i Maersk buldrer frem

Shell leverer "stærkt første kvartal"

Moody's: Klimapolitik kan ramme oliebranchen hårdt

Statoil løfter resultaterne markant

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere