ShippingWatch

Bank sår tvivl om OPEC-aftale

Den tyske bank Commerzbank tror, at produktionsaftalen mellem OPEC og elleve andre olieproducerende land falder sammen i løbet af 2017.

Trods forsikringer fra både Saudi-Arabien og Rusland om at fastholde et loft for olieproduktionen for de 13 OPEC-lande og 11 andre olieproducerende lande, vakler disciplinen internt. Det skriver Dagens Næringsliv på baggrund af en rapport fra Commerzbank.

"Vi forventer, at OPEC-landene ikke vil gennemføre produktionsnedskæringerne i anden halvdel af året lige så konsekvent, som de hidtil har gjort. OPEC-medlemmerne, som er med i nedskæringerne, risikerer at tabe markedspositionen yderligere til ikke-OPEC-lande," skriver Commezbank i rapporten ifølge Dagens Næringsliv.

Commerzbank har dermed skiftet holdning i løbet af de sidste seks dage, da Eugen Weiberg - leder af råvareanalyser hos den tyske bank - til amerikanske CNBC forklarede, at OPEC ikke vil smide håndklædet i ringen.

OPEC vedtog i efteråret 2016 et produktionsloft, der skulle mindske udbuddet af olie på verdensmarkedet, og dermed hæve prisen. Men særligt USA har modarbejdet OPEC's ønske om en højere oliepris ved at øge produktionen af skiferolie. I dag torsdag handles Brent-olien til lige over 52 dollars tønden, men Commerzbank vurderer, at Brent-olien vil blive handlet til omkring 48 dollars ved udgangen af 2017.

Udover USA's øgede produktion, tror den tyske bank også, at Rusland - trods tidligere udtalelser om det modsatte - vil øge deres produktion af olie og derved sænke prisen.

IEA: Tre lande kan forhindre OPEC's planer

Store olielande vil forlænge aftale om produktionsloft

Olieprisen holder stand og afventer lagertal

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere