De to store olienationer Saudi-Arabien og Rusland er enige om, at de vil begrænse deres produktion af råolie helt frem til udgangen af marts næste år. Det oplyser de to landes olieministre mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den nuværende aftale mellem de olieeksporterende landes organisation, Opec, samt Rusland og andre store olienationer, der ikke er medlem af Opec, udløber til sommer.

På de asiatiske råvarebørser stiger prisen på råolie med cirka 1,5 procent ved udsigten til en forlængelse af aftalen.

Formålet med at begrænse produktionen er at sikre stabile eller højere priser på olie ved at reducere de globale oliereserver.

Saudi-Arabiens minister for energi og industri, Khalid al-Falih, og den russiske energiminister, Aleksander Novak, siger i en fælles erklæring, at de to lande vil anbefale forlængelsen af aftalen.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

"Vi er kommet til den konklusion, at aftalen skal forlænges. Som det ser ud nu, vil vi nå den ønskede beholdning i slutningen af juni," siger han ifølge Tass.

Ifølge al-Falih støtter Saudi-Arabien at forlænge aftalen indtil slutningen af marts 2018.

I starten af december blev lande i Opec og 11 lande uden for sammenslutningen enige om, at man skulle skære i olieproduktionen i starten af 2017 med 1,8 millioner tønder olie hver dag.

Spekulanterne tror mere på skiferolie end på Opec  

Saudi-Arabien: Opec-aftale forlænges højst sandsynligt  

Irakisk olieministerium planlægger nyt raffinaderi