ShippingWatch

Norge øjner gigantisk oliefund i Barentshavet

Der kan gemme sig olie- og gasressourcer for op mod 900 mia. norske kr., svarende til 724,3 mia. kr., i den østlige del af det nordlige Barentshavet, vurderer norske Oljedirektoratet ovenpå en ny kortlægning af området.

Efter en ny kortlægning af den østlige del af det nordlige Barentshavet vurderer Oljedirektoratet i Norge nu, at der gemmer sig et enormt milliardpotentiale for udvinding af olie- og gasressourcer i området.

Det fremgår af en meddelelse fra den norske styrelse, som oplyser, at de uopdagede ressourcer i Barentshavet er dobbelt så store som tidligere antaget.

Således anslås det, at det 170.000 kvadratkilometer store område kan indeholde 1,4 mia. kubikmeter olieækvivalenter, hvilket svarer til ca. 10 mia. tønder olieækvivalenter. Tallet er dog forbundet med usikkerhed og kan vise sig at være lavere eller "meget højere" ifølge den norske styrelse.

"Værdipotentialet er betydeligt. Vi snakker om omkring 900 mia. (norske, red.) kr.," siger Bente Nyland, adm. direktør for Oljedirektoratet, ifølge Dagens Næringsliv.

Med den nye kortlægning er andelen af uopdagede ressourcer i området opjusteret fra 50 til næsten 65 pct. af de totale uopdagede ressourcer på den norske sokkel.

Tidligere tirsdag kom det frem, at Statoil efter en pause på to år nu går i gang med boringer i Barentshavet igen.

Statoil i gang med boring i Arktis igen

Eni henter norsk olie efter 17 års ventetid

Medie: Kapitalfond tæt på rekordopkøb i norsk olie

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Tyske banker fanget i dyre skibskontrakter

Nødlidende tyske shippingbanker har i årevis været låst af dyre skibskontrakter med management-selskaber, der har forhindret banker i at sælge ud af skibe. Det kan ændre sig nu, vurderer kilder over for Shippingwatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere