ShippingWatch

Exxon søger om dispensation fra sanktioner mod Rusland

Ifølge interne kilder forsøger Exxon at genoptage selskabets joint venture med det statsejede russiske olieselskab Rosneft, skriver Wall Street Jounal.

Oliegiganten Exxons ansøgning om dispensation fra USA's sanktioner mod Rusland har trukket overskrifter i USA, særligt da Exxons tidligere topchef, Rex Tillerson, er USA's udenrigsminister.

Det skriver Wall Street Journal.

Exxon forsøger ifølge interne kilder at genoptage selskabets joint venture med det statsejede russiske olieselskab Rosneft. De eksisterende sanktioner, der er indført efter Ruslands annektering af Krim-halvøen i 2014, har udelukket Exxon fra boringer i Arktis, Sibirien og Sortehavet.

Rex Tillerson skabte i sin tid som topchef hos Exxon et stærkt bånd til både præsident Vladimir Putin og statsejede Rosneft, der spiller en vigtig rolle i Ruslands olietunge økonomi.

Rosnefts topchef, Igor Sechin, er også på sanktionslisten, da han har udvist fuldkommen loyalitet til Vladimir Putin, hvilket også udgør en vigtig del af hans nuværende position, skriver Wall Street Journal.

Dispensationsansøgningen kommer kort efter, at den tidligere topchef, Rex Tillerson, tiltrådte som USA's udenrigsminister, og ministeren har ifølge en talsmand erklæret sig inhabil i spørgsmål om Exxon over de næste to år. Den endelige afgørelse ventes at ligge hos det amerikanske finansministerium.

Ansøgningen ventes at få en del opmærksomhed i USA's kongres, hvor en række kritiske røster efterlyser strengere sanktioner mod Rusland. En af dem er senator og tidligere præsidentkandidat John McCain, der i et tweet om sagen retorisk spørger "Er de skøre?"

Ny Exxon-topchef vil udvide og sætter grønt aftryk

ExxonMobil fastholder massive investeringer i USA

Nyt olieboom i USA underminerer Opec-aftale

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere