ShippingWatch

Norske Tschudi undgår konkurs i familierederi

De to største långivere i Tschudi Shipping Company må tage et betydeligt tab for at holde den familieejede shipping- og offshorekoncern i live, skriver Dagens Næringsliv.

Den norske skibsreder og investor Felix Tschudi har med støtte fra de største långivere, DVB Bank og DNB, undgået en konkurs i det familieejede Tschudi Shipping Company (TSC), skriver Dagens Næringsliv.

Selskabet er blevet restruktureret, ejendomme er solgt fra, og selskabet, der er aktive i offshore, shopping og logistik, har fået slettet noget af gælden til bankerne.

Tschudi-koncernen har siden sensommeren 2016 forhandlet med bankerne om en redningsplan, og med udsigt til en konkurs, der ifølge koncernen ville have medført betydelige tab for alle parter, lykkedes det at redde virksomheden.

Især offshorekrisen har gjort ondt, og Felix Tschudi fortæller til Dagens Næringsliv, at antallet af fartøjer er reduceret fra 24 til to ankerhåndteringsskibe. Sidstnævne var på kontrakter med BP i Angola, men mistede dem i november sidste år.

Bankerne tager som led i planen et tab på nogle af koncernens datterselskaber på 48 mio. norske kr., skriver avisen.

Norske redere: Krise kræver drastiske metoder

Norges største offshorerederier har fyret en fjerdedel

Tschudi etablerer sig i Angola

Felix Tschudi: Nordøstpassagen er et reelt alternativ

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere