ShippingWatch

Telefonoptagelser afslører Shell-chefers bekymring for lovbrud

En telefonsamtale mellem Shells topchef og økonomidirektør kan belaste olieselskabet, der i en kontroversiel sag i Afrika er under anklage for bestikkelse.

Optagelser af en telefonsamtale mellem Shells topchef (foto) og økonomidirektør sidste år viser selskabets bekymring for, at en kontroversiel olieaftale i Nigeria brød amerikansk lovgivning. Olieaftalen undersøges allerede af myndighederne i Italien, Nigeria og Holland på baggrund af bestikkelsesanklager.

Det skriver The Wall Street Journal.

Olieaftalen, som de to chefer diskuterede over telefon, er fra 2011 mellem Shell, Nigerias regering og det italienske olieselskab Eni. Aftalen til en værdi af 1,3 mia. dollar vedrører olieudvinding i Atlanterhavet.

Selskabet anklages for at have været bevidst om, at en del af pengene blev brugt til bestikkelse. Shell melder ud, at selskabet samarbejder med myndighederne, men at der ikke er hold i anklagerne.

I telefonoptagelserne udtrykker Shells topchef, Ben van Beurden, bekymring for, at selskabet ikke havde offentliggjort nok information omkring aftalen til de amerikanske myndigheder.

Topchef forgyldes efter værste resultat i et årti

Shell kører stadig i krybesporet

Tidligere BP-chef i Singapore under anklage for korruption

Hollandsk storværft ransaget af skattemyndigheder

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere