Det norske olie- og energiministerium har godkendt en udviklings- og operationsplan (PDO) for Trestakk-feltet, som ligger på Halten Bank i Norskehavet.

Det skriver Statoil, som er feltets operatør, i en meddelelse.

Olieselskabet oplyser, at omkostningerne i at udvikle feltet forventes at være på 5,5 mia. norske kr. Det er ifølge Statoil næsten en reduktion på 50 pct. siden projektets opstart, idet at de første vurderinger lå på omkring 10 mia. norske kr. At forventningerne til udgifterne er blevet reduceret er baseret på forbedringer og tilpasninger af konceptet, oplyser Statoil.

"Jeg er meget glad for at godkende udviklingsplanen for Trestakk. Udbygningen er et vigtigt bidrag for den videre udvikling af Norskehavet og for at opretholde produktionen og øge værdiskabelsen fra sokkelen. Det er afgørende for lønsomheden i denne type felter, at eksisterende infrastruktur udnyttes, mens den er tilgængelig," siger olie- og energiminister Terje Søviknes ifølge Dagens Næringsliv.

Trestakk-feltet, som ligger omkring 20 km syd for Åsgard-feltet, blev opdaget i 1986 og forventes at komme i produktion om to år i 2019. Der ventes at gemme sig 76 mio. olieækvivalenter - primært olie - i feltet.

Statoil bliver operatør på feltet og sidder på en ejerandel på 59,1 pct., mens Exxonmobil Exploration and Production Norway sidder på 33 pct. De resterende 7,9 pct. ejes af Eni Norge.

Professor: Statoil har tabt milliarder i udlandet

Statoil vinder 13 licenser i amerikansk farvand

Statoil skruer op for vedvarende energi