ShippingWatch

Siem Offshore vil forlænge milliardlån

Siem Offshore vil forlænge løbetiden på to norske obligationslån. Offshorerederiet, som er kontrolleret af Kristian Siem, vil desuden udstede aktier for i alt 190 mio. norske kr. Emissionen er fuldt ud garanteret af den største aktionær, Siem Europe.

Det norske offshorerederi Siem Offshore vil forlænge fristen på to lån og udstede nye aktier for et trecifret millionbeløb.

Det fremgår af to meddelelser til Oslo Børs, som blev sendt ud tirsdag.

Konkret vil rederiet, som er kontrolleret af investoren Kristian Siem, forlænge løbetiden på to obligationslån på i alt 1,3 mia. norske kr. med knap tre år. Lånene udløber oprindeligt i januar 2018 og marts 2019.

Selskabet vil samtidig løbende sænke renten på begge lån, fremgår det af forslaget, som kan læses på rederiets hjemmeside. Obligationsejerne skal nu tage stilling til forslaget på et møde, der snart vil blive indkaldt til.


Rigmanden Kristian Siem kontrollerer Siem Industries, som også ejer offshorerederiet Siem Offshore. Foto: MPA.

Foruden at forlænge løbetiden på lånene, vil selskabet også udstede nye aktier for op 190 mio. norske kr. til en kurs på 1,9 norske kr. per aktie.

Aktieemissionen er fuldt ud garanteret af Siem Europe, som er Siem Offshores største aktionær.

Det er uvist, hvad Siem Offshore vil bruge pengene til. Det står dog klart, at det norske offshoremarked har været usædvanligt presset de seneste år, hvilket blandt andet har medført, at der lige nu foregår en stor konsolidering ført af rigmændene Kjell Inge Røkke og John Fredriksen.

Siem Offshore forsøgte selv at indgå en aftale med konkurrenten Farstad, men blev i stedet overhalet inden om af netop Røkke og Fredriksen.

Siem Offshore forventer overkapacitet flere år frem

Fusion mellem offshorerederier er skrevet under

450 nye supplyskibe kan ramme vandet i 2017

 

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere