På Twitter har energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skrevet, at Nordsøaftalen vil sikre tusindvis af arbejdspladser. Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup (V), har jublet over de 4.000 arbejdspladser, som DR og JydskeVestkysten har skrevet, at aftalen vil kaste af sig. Men reelt set ved ingen, hvor mange arbejdspladser aftalen medfører.

Det skriver Ingeniøren.

Ingeniøren har spurgt Finansministeriet, Erhvervsministeriet og Beskæftigelsesministeriet. Men ifølge dem findes der ikke beregninger på omfanget af ny beskæftigelse som følge af aftalen. Borgmesteren i Esbjerg henviser til Esbjergs Erhvervsudvikling, der heller ikke ligger inde med konkrete beregninger bag tallene og i stedet til parterne bag aftalen.

Det efterlader Mærsk tilbage. Her lyder svaret fra presseafdelingen i Maersk Oil, "at genopbygningen af Tyra Feltet, samt andre aktiviteter i Nordsøen, kan generere flere tusinde job," skriver Ingeniøren.

Manglen på et konkret svar får mediet til at konkludere, at det er uvist hvor mange arbejdspladser, Nordsøaftalen vil kaste af sig, og om det i givet fald bliver dansk arbejdskraft, kan kun tiden vise.

Olieselskaberne sprang fra Nordsø-aftale i sidste øjeblik - og fik lempeligere modregning  

Nordsøaftale åbner for dobbeltjackpot til Maersk  

Nordsøaftale understøtter Maersk Oils vækstplaner