ShippingWatch

Schlumberger køber op i norsk rigselskab

Norske Borr Drilling, der forleden bebudede opkøb af 15 borerigge fra Transocean, får verdens største olieserviceselskab i ejerkredsen.

Verdens formentlig største olieserviceselskab, amerikanske Schlumberger, har ifølge den norske Finansavisen købt aktier for 220 mio. dollar i Borr Drilling.

Rigselskabet, der er etableret af to tidligere topfolk i John Fredriksens forretningsimperium, Tor Olav Trøim og Fredrik Halvorsen, annoncerede for nylig, at selskabet vil købe i alt 15 avancerede borerigge, hvoraf fem er under bygning, fra rigkæmpen Transocean.

Dagens Næringsliv skriver, at Borr Drilling på kort tid har styrket sin egenkapital med 800 mio. dollars for at finansiere handlen. Prisen for de 15 rigge er oplyst til 1,35 mia. dollars.

Ifølge Finansavisen er Schlumberger den største deltager i kapitaludvidelsen, og selskabets deltagelse blev mandag bekræftet af olieserviceselskabets norske koncernchef Paal Kibsgaard på en energikonference i New Orleans.

Storsatsende nyt rigselskab på jagt efter topfolk

Norsk selskab i kæmpehandel med 15 borerigge

Norsk shippinginvestor starter rigselskab med to lavprisrigge

 

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere