Det danske rederi A2Sea, som er specialiseret i at opsætte havvindmøller, kan snart blive solgt.

Ifølge Berlingske Business' oplysninger er de to ejere, Dong Energy og Siemens Windpower, tæt på at sælge specialrederiet, som de har ejet i fællesskab siden 2009.

Avisen skriver mandag, at de to partnere har gennemført en budrunde i februar, og at man nu overvejer tilbuddene fra interesserede købere.

Prisen skulle ligge et sted mellem 200 og 250 mio. dollars, mens alt tyder på, at selskabet vil blive solgt til et shippingselskab. Blandt de sandsynlige købere er Fred Olsen, MPI Offshore, Vroon og Deme Group. Det oplyser kilder til Berlingske Business.

Dong Energy og Siemens Windpower har angiveligt ledt efter en køber til rederiet siden forsommeren. Først med hjælp fra Deutsche Bank og siden med FIH Partners, som nu står for salget, skriver avisen.

Ifølge avisen vil ejerne af med A2Sea, fordi rederiets skibe ikke længere kan opfylde de krav, som opsætningen af selskabernes havvindmøller stiller.

A2Sea blev etableret i 2000. Sidste år havde selskabet et underskud før skat på 221,2 mio. kr. mod et minus på 94,9 mio. kr. før skat i 2015.

A2Sea ud med underskud for andet år i træk

Siemens vælger A2Sea til britisk storpark  

Næsten alt gik galt, da stormen sendte Dongs vindmølleplatform mod havets bund