ShippingWatch

Analytiker: Nordsø-aftale skubber Maersk Oil tættere på exit

Det er afgørende for Maersk Oils exit fra Maersk-gruppen, at der nu er ro om fremtiden for Tyra-feltet i Nordsøen. Det mener Sydbanks analytiker Morten Imsgard.

Den nye Nordsø-aftale kan skubbe Maersk Oil tættere på udgangsdøren i Maersk-gruppen.

Den nye aftale sikrer bedre investerings- og skattevilkår for olie- og gasselskaber i den danske del af Nordsøen, og specifikt får den Maersk Oil og partnerne til at love en genopbygning af det vigtige Tyra-gasfelt.

Det er ret væsentligt for Maersk Oil, at det her kommer i hus"

Morten Imgard, analytiker, Sydbank
"Det er ret væsentligt for Maersk Oil, at det her kommer i hus, for ambitionen om selvstændighed og om at fokusere sine aktiviteter i Nordsøen var ret meget hængt op på, at Tyra ikke blev en nedlukningshistorie, men en genopbygningshistorie," siger Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

Nyheden er på den måde god for fremtidsplanlægningen i Maersk-gruppen, men den ventes ifølge analytikeren ikke at give nogen stor kursreaktion på børsen torsdag morgen.

"Aftalen har allerede været delvis lækket tidligere, og markedet har været rimelig sikker på, at aftalen ville lande med nogenlunde de her vilkår, så jeg tror ikke på nogen stor reaktion," siger Morten Imsgard.

Mærsk B-aktien er faldet de seneste to dage efter dyk i olieprisen og kostede onsdag ved børslukketid 11.500 kr. per aktie.

Nordsøfonden: Nye investeringer og job på vej i Nordsøen

Ny Nordsø-aftale er på plads

Avis: Maersk Oil slutforhandler i Iran

 

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere