ShippingWatch

Rigselskaber ser spirrende tegn på bedring

Songa Offshore, Odfjell Drilling og Ensco ser tegn på øget aktivitet i rigmarkedet, skriver norske Finansavisen. Ingen af selskaberne tror dog på en markant bedring i markedet på den korte bane.

Rigselskaberne Songa Offshore, Odfjell Drilling og amerikanske Ensco ser tegn på en øget aktivitet i offshoremarkedet, skriver Finanavisen.

Alligevel er der ingen af de tre selskaber, der venter en øjeblikkelig optur i markedet, da 2017 også forventes at blive et svært år.

"Det ser ud til, at der er en "turn-around" i markedssegmentet, men 2017 vil ikke redde dem, som har finansielle udfordringer," siger Carl Trowell, CFO i Ensco, ifølge Finansavisen på en energikonference torsdag afholdt af Swedbank.

Odfjell Drilling har i den seneste tid sikret sig kontrakter i Sydafrika og på norsk sokkel. Men de kontrakter, der er i markedet er kortvarige, og raterne forventes at være lave.

Songa Offshore oplyste i årsregnskabet for 2016, at selskabet venter et historisk lavpunkt i 2017. I 2016 oplevede selskabet, at drillingmarkedet i Nordsøen fortsat var "meget udfordrende" på grund af et begrænset antal af udbud både på den norske og britiske sokkel i det sidste kvartal.

"Som et resultat af det er flere rigge kommet ud af kontrakt og er blevet lagt op. Mens Nordsøens rigudnyttelse vil ramme et historisk lavpunkt i løbet af 2017, er der indikationer på stigende operatørinteresse og udbudsaktivitet," lød det i regnskabet.

Songa Offshore venter historisk lavpunkt i 2017

Overfyldt offshoremarked hæmmer norsk storværft

Semco ser tegn på bedring i offshoremarked i år

 

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere