Rigselskaberne Songa Offshore, Odfjell Drilling og amerikanske Ensco ser tegn på en øget aktivitet i offshoremarkedet, skriver Finanavisen.

Alligevel er der ingen af de tre selskaber, der venter en øjeblikkelig optur i markedet, da 2017 også forventes at blive et svært år.

"Det ser ud til, at der er en "turn-around" i markedssegmentet, men 2017 vil ikke redde dem, som har finansielle udfordringer," siger Carl Trowell, CFO i Ensco, ifølge Finansavisen på en energikonference torsdag afholdt af Swedbank.

Odfjell Drilling har i den seneste tid sikret sig kontrakter i Sydafrika og på norsk sokkel. Men de kontrakter, der er i markedet er kortvarige, og raterne forventes at være lave.

Songa Offshore oplyste i årsregnskabet for 2016, at selskabet venter et historisk lavpunkt i 2017. I 2016 oplevede selskabet, at drillingmarkedet i Nordsøen fortsat var "meget udfordrende" på grund af et begrænset antal af udbud både på den norske og britiske sokkel i det sidste kvartal.

"Som et resultat af det er flere rigge kommet ud af kontrakt og er blevet lagt op. Mens Nordsøens rigudnyttelse vil ramme et historisk lavpunkt i løbet af 2017, er der indikationer på stigende operatørinteresse og udbudsaktivitet," lød det i regnskabet.

Songa Offshore venter historisk lavpunkt i 2017

Overfyldt offshoremarked hæmmer norsk storværft  

Semco ser tegn på bedring i offshoremarked i år