ShippingWatch

Medie: Kapitalfond tæt på rekordopkøb i norsk olie

HitecVision menes ifølge Dagens Næringsliv at være tæt på at købe olieselskabet Exxons norske andele i en handel, der kan kan slå alle tidligere rekorder.

Kapitalfonden HitecVision er gennem sit selskab Point Resources inde i afgørende forhandlinger med Exxon om køb af olieselskabets ejerandele i Norge. Det kan blive en af de største transaktioner nogensinde på norsk sokkel, skriver Dagens Næringsliv.

Exxons planer om at sælge hele sin norske portefølje eller dele af den har længe været kendt, ligesom flere kapitalfonde angiveligt har regnet på værdien og potentialet i Exxons norske virksomhed, der har en opereret og ikke-operet produktion på omkring 200.000 tønder olie om dagen.

Ny olierunde viser beskeden interesse for Barentshavet

I forhold til kapitalfonde vil et opkøb af HitecVision ifølge den norske avis formentlig slå alle tidligere rekorder afhængig af, hvor meget af Exxons aktivitet, handlen omfatter.

HitecVision med hovedsæde i Stavanger har tidligere haft held med opstart og salg af efterforskningsselskaber, som fonden tidligere har tjent milliarder på, skriver dagens Næringsliv.

Medie: Exxon overvejer salg af Nordsø-felter

Dong kan hænge på norsk olieregning trods frasalg

Store olieselskaber har tabt interessen for Norge

Lauritzen trækker sig fra offshore-eventyr

 

 

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere