ShippingWatch

Petrobras genstarter stribe af frasalg

Brasiliens problemramte statslige olieselskab Petrobras har fået tilladelse til at gå videre med sit program for frasalg af aktiviteter af en domstol i landet. Godkendelsen sætter salgsprocessen tilbage til start, skriver Reuters.

Petrobras har af domstolen TCU i Brasilien fået tilladelse til at begynde igen på processen med frasalg af en række af selskabets aktiver.

Processen blev standset i december, fordi TCU skulle gennemgå reglerne for frasalg af olieselskabets aktiver, men nu kan processen starte igen, den skal dog starte forfra på nær i to forhold, skriver Reuters.

"Denne beslutning er afgørende for, at selskabet kan gå videre med sin plan om samarbejder og frasalg, der er et bærende element i arbejdet for at nå omkostningsmålet," skriver Petrobras i en udtalelse.

Petrobras' frasalg af aktiver har fundet sted siden 2012, og siden da er i alt 30 aktiver blevet solgt, mens 40 stadig er på salgslisten.

I løbet af de sidste to år har olieselskabet solgt aktiver fra for i alt 93 mia. kr.

Men på trods af det, er det faktisk under det annoncerede mål, som der var lagt for Petrobras. Her havde man gerne set, at selskabet havde fået solgt fra for 107 mia. kr. over 2015-16.

Og målet om at sælge ud for lige omkring 150 mia. kr. i løbet af 2017-18 kan blive svært, lød det i januar fra en analytiker.

"Spørgsmålet er, om Petrobras vil være i stand til at finde købere. Det vil blive udfordrende på grund af usikkerheden omkring de globale priser på olie og økonomien," sagde Pedro Galdi, der er investeringsanalytiker hos Upside Investor, dengang til Wall Street Journal.

Petrobras fortsætter udsalget af aktiver

Petrobras sælger aktiver for 2,2 mia dollars

Olieselskab vil investere 1 mia dollars årligt i Brasilien

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere