ShippingWatch

Kinesiske selskaber er mulige investorer i saudisk oliegigant

Kina taler angiveligt med Saudi-Arabien om muligheden for, at den nationale kinesiske investeringsfond og energiselskabet CNPC investerer i næste års planlagte børsnotering af Saudi Aramco.

Der kan angiveligt være interesse fra kinesisk side i at lægge en investering, når Saudi-Arabiens statslige olieselskab Saudi Aramco efter planen skal børsnoteres næste år, hvor fem pct. bliver sat til salg.

Således diskuterer Kina og Saudi-Arabien ifølge Bloombergs kilder muligheden for, at den nationale, kinesiske fond China Investment Corp (CIC) investerer i børsnoteringen. Samtidig vil energiselskabet China National Petroleum Corp (CNPC) muligvis også lægge en investering, skriver Bloomberg. Der er dog ikke indgået nogen formel aftale om det.

Netop i forbindelse med den planlagte børsnotering er Saudi-Arabiens kong Salman bin Abdulaziz i Beijing i Beijing. Udover Hongkong vurderes London, New York, Singapore og Tokyo som de steder, der kan blive den mulige markedsplads for den internationale notering af Saudi Aramco.

De fem pct. anslås at være mellem 400 mia. dollars og 2 bio. dollars værd. Børsnoteringen kan blive historiens største.

Saudi-Arabiens oliegigant satser på nyt område

Saudi-Arabien vil afsløre størrelsen af sine oliereserver

Saudi Aramco afslører måske sine regnskabstal for første gang

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere