ShippingWatch

Ny Exxon-topchef vil udvide og sætter grønt aftryk

Der kommer fart på forretningen for et af verdens største olieselskaber, efter den tidligere topchef er blevet en del af præsident Trumps administration, og nye kræfter kommer til.

Den nye topchef i oliegiganten Exxon, Darren W. Woods, har fremlagt planer for store investeringer i alt fra Texas til det sydamerikanske land Guyana og støtter samtidig grønne tiltag.

Det skriver New York Times.

Den nye topchef, som erstatter Rex Tillerson efter hans udnævnelse som udenrigsminister, fremviser dermed en mere aggressiv tilgang end rivaliserende energiselskaber, som i stigende grad holder pengepungen i ro.

"Vi har selvtillid. Vores job er at konkurrere og få succes i et hvilket som helst marked uanset omstændigheder og priser," sagde topchefen ved Exxons årlige analytikermøde onsdag.

I alt annoncerede selskabet investeringer for 22 mia. dollar i år samt planer om investeringer på 25 mia. dollar årligt frem til 2020.

Darren W. Woods er også opsat på at sætte et grønt aftryk i Exxon. Han er en højlydt fortaler for en CO2-afgift og har sat en prominent miljøforkæmper i bestyrelsen.

Derudover investerer Exxon yderligere i grønne tiltag som geologisk CO2-lagring og bedre batterier, som skal sikre, at fossile brændstoffer er mindre miljøskadelige og stadig vil dominere i fremtiden, skriver New York Times.

ExxonMobil halverede overskuddet i 2016

Oliegiganterne sparer mens opkomlingene satser

Analytiker: Trump er en trussel for oliemarkedet

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere