ShippingWatch

Statoil gav efter for pres fra finanstilsyn

Statoil er blevet mere åbne, når de fremlægger regnskabstal. Det sker efter en dialog med det norske finanstilsyn. Olieselskabet oplyser blandt andet nu om deres langsigtede forventninger til olieprisen.

Statoil er begyndt at give mere deltaljerede regnskabstal, efter at det norske finanstilsyn har lagt pres på olieselskabet for at være mere åbent.

I regnskabet for fjerde kvartal oplyste selskabet blandt andet om sine langsigtede forventninger til olieprisen, mens det også gik mere i detaljer om sine milliardnedskrivninger, skriver Dagens Næringsliv.

Den nye åbenhed er resultatet af en dialog mellem Statoil og Finanstilsynet, som startede i 2015, da olieselskabet nedskrev sine værdier for 57,7 mia. norske kr.

Dengang mente tilsynet, at Statoil burde have forklaret, hvilke forventninger til fremtiden der lå til grund for nedskrivningerne.

"Statoil har efterkommet vores anmodninger. Det er et direkte resultat af den proces, vi har haft med Statoil. Vi synes, at det er positivt," siger sektionschef i tilsynet Christian Falkenberg til dn.no.

Da Statoil fremlagde regnskab for 2016, afslørede selskabet, at det forventer, at oileprisen vil stige til 80 dollars frem mod 2030. I 2015 forventede selskabet, at prisen ville ende på 100 dollars i samme periode.

Store nedskrivninger sender Statoil i minus

Gælden er vokset betydeligt i Statoil

Statoil gør nyt gasfund i Nordsøen

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere