Statoil er begyndt at give mere deltaljerede regnskabstal, efter at det norske finanstilsyn har lagt pres på olieselskabet for at være mere åbent.

I regnskabet for fjerde kvartal oplyste selskabet blandt andet om sine langsigtede forventninger til olieprisen, mens det også gik mere i detaljer om sine milliardnedskrivninger, skriver Dagens Næringsliv.

Den nye åbenhed er resultatet af en dialog mellem Statoil og Finanstilsynet, som startede i 2015, da olieselskabet nedskrev sine værdier for 57,7 mia. norske kr.

Dengang mente tilsynet, at Statoil burde have forklaret, hvilke forventninger til fremtiden der lå til grund for nedskrivningerne.

"Statoil har efterkommet vores anmodninger. Det er et direkte resultat af den proces, vi har haft med Statoil. Vi synes, at det er positivt," siger sektionschef i tilsynet Christian Falkenberg til dn.no.

Da Statoil fremlagde regnskab for 2016, afslørede selskabet, at det forventer, at oileprisen vil stige til 80 dollars frem mod 2030. I 2015 forventede selskabet, at prisen ville ende på 100 dollars i samme periode.

Store nedskrivninger sender Statoil i minus

Gælden er vokset betydeligt i Statoil

Statoil gør nyt gasfund i Nordsøen