På trods af at Irak som medlem af Opec er med i en omfattende aftale om at reducere olieproduktionen, er de irakiske forsendelser af olie steget med 3 pct. i den første halvdel af februar, skriver Bloomberg News.

Således steg eksporten til 3,93 mio. tønder om dagen i de første 15 dage af februar, hvilket er 122.000 tønder mere end gennemsnittet for hele januar, viser data som Bloomberg har indsamlet. Forsendelser fra den sydirakiske havn Basra steg med ti pct., mens salget i den nordlige del af landet steg med 13 pct.

Opec-landene indgik i slutningen af sidste år en aftale om at sænke produktionen af olie med 1,2 mio. tønder om dagen i den første halvdel af 2017. Det fik efterfølgende 11 lande, der ikke er medlemmer, til at følge op med en aftale om at sænke deres produktion med sammenlagt 600.000 tønder.

Som led i Opec-aftalen har Irak, organisationens næststørste producent, forpligtet sig til at sænke produktionen med 210.000 tønder fra et niveau på 3,91 mio. tønder, som landet dagligt pumpede op i oktober sidste år.

Avis: Opec udviser overraskende stærkt sammenhold  

Oliespekulanter glæder sig over solid Opec-aftale  

Analyse: Oliespekulanter har aldrig haft det nemt