ShippingWatch

Aker Solutions må fyre hundredevis af ansatte

Det norske olie-og gasserviceselskab, Aker Solutions, der leverer produkter, systemer og services til olie- og gasindustrien, skal skære 650 job på globalt plan. Det er primært i Norge, Storbritannien og Indien, skriver flere medier.

Det norske olie-og gasserviceselskab, Aker Solutions, der leverer produkter, systemer og services til olie- og gasindustrien, skal skære 650 job på globalt plan primært i Norge, Storbritannien og Indien.

Det skriver flere medier med baggrund i en melding fra Offshore.no.

"I Norge vil det kunne påvirke 170 job på Subsea-service anlægget i Ågotnes og dertil muligvis 100 stillinger på Akers værft i Egernsund," oplyser kommunikationschef Bunny Nooryani.

Den store offshoreleverandør, der kontrolleres af den norske rigmand og reder Kjell Inge Røkke, kom ud af tredje kvartal 2016 med et markant lavere resultat end i samme periode år før. Bundlinjen landede på 120 mio. norske kroner mod 205 mio. norske kroner i samme kvartal sidste år.

Omsætningen faldt tilsvarende til 5,9 mia. norske kroner fra 7,4 mia. norske kroner i tredje kvartal 2015.

Aker Solutions' forretning står og falder med olie- og gasselskabernes investeringslyst, og her ser det fortsat svært ud på det norske marked især i Nordsøen.

"Udsigterne for olieservice ser stadig svære ud. Der er nogle tegn på bedring, og oliepriserne ventes at stabilisere sig på et højere niveau i 2017," lød det i oktober fra Aker Solutions, der som noget positivt pegede på, at industriens omkostningsreduceringer virker.

Samlet har Aker Solutions 13.000 ansatte fordelt på 20 lande.

Ukendt aktionær køber op i Farstad Shipping

Medie: Aker vil købe norsk felt af ExxonMobil

Aker Solutions skal hente indtjening uden for Norge

Forsiden lige nu

Seadrill præsenterer ny forretningsplan

Det John Fredriksen-ejede rigselskab Seadrill, som lige nu er under amerikansk konkursbeskyttelse, har lagt en ny forretningsplan frem. Planen givet et praj om markante fald i omsætning og indtjening i de kommende fem år i Seadrill.

Ugens bedste på ShippingWatch

Navigare Capital Partners, som har dele af Mærsk-familien som ejer, er klar til flere skibskøb, Hellerup-mægleren Bidsted & Co blev solgt, mens Nordens topchef, Jan Rindbo, løftede sløret for sin ledelsesstrategi i ugen, der gik.

Kendt analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere