ShippingWatch

Aker Solutions må fyre hundredevis af ansatte

Det norske olie-og gasserviceselskab, Aker Solutions, der leverer produkter, systemer og services til olie- og gasindustrien, skal skære 650 job på globalt plan. Det er primært i Norge, Storbritannien og Indien, skriver flere medier.

Det norske olie-og gasserviceselskab, Aker Solutions, der leverer produkter, systemer og services til olie- og gasindustrien, skal skære 650 job på globalt plan primært i Norge, Storbritannien og Indien.

Det skriver flere medier med baggrund i en melding fra Offshore.no.

"I Norge vil det kunne påvirke 170 job på Subsea-service anlægget i Ågotnes og dertil muligvis 100 stillinger på Akers værft i Egernsund," oplyser kommunikationschef Bunny Nooryani.

Den store offshoreleverandør, der kontrolleres af den norske rigmand og reder Kjell Inge Røkke, kom ud af tredje kvartal 2016 med et markant lavere resultat end i samme periode år før. Bundlinjen landede på 120 mio. norske kroner mod 205 mio. norske kroner i samme kvartal sidste år.

Omsætningen faldt tilsvarende til 5,9 mia. norske kroner fra 7,4 mia. norske kroner i tredje kvartal 2015.

Aker Solutions' forretning står og falder med olie- og gasselskabernes investeringslyst, og her ser det fortsat svært ud på det norske marked især i Nordsøen.

"Udsigterne for olieservice ser stadig svære ud. Der er nogle tegn på bedring, og oliepriserne ventes at stabilisere sig på et højere niveau i 2017," lød det i oktober fra Aker Solutions, der som noget positivt pegede på, at industriens omkostningsreduceringer virker.

Samlet har Aker Solutions 13.000 ansatte fordelt på 20 lande.

Ukendt aktionær køber op i Farstad Shipping

Medie: Aker vil købe norsk felt af ExxonMobil

Aker Solutions skal hente indtjening uden for Norge

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere