ShippingWatch

Statoil håber på at gentage Sverdrup-fund

Der er fortsat store områder i den britiske del af Nordsøen, som endnu ikke er blevet udforsket med den nyeste teknologi, siger Statoils efterforskningsdirektør. Han tror derfor på, at der kan gøres store fund af olie.

Johan Sverdrup-feltet blev fundet i 2010. Det ligger i den norske del af Nordsøen.

Det norske olieselskab Statoil håber på at gentage fundet af Johan Sverdrup-feltet i den britisk del af Nordsøen, som ellers bliver betragtet af mange som tæt på færdigudforsket.

Der er ikke blevet brugt den seneste teknologi og de bedste data til at lede efter de sidste muligheder. Derfor har vi ganske stor tro på, at der fortsat kan gøres store fund"

Tim Dodson, efterforskningsdirektør, Statoil
Efterforskningsdirektør Tim Dodson fortæller til Dagens Næringsliv, at der fortsat er områder af den britiske sokkel, som endnu ikke er blevet kortlagt.

Derfor håber han, at undergrunden gemmer på endnu et kæmpe som Johan Sverdrup-feltet, der blev fundet i et område på den norske sokkel, som ellers var opgivet af konkurrenterne.

"Det er ganske utroligt at notere. Der er store arealer på den britiske sokkel, som ikke er dækket af 3D-seismik. Der er ikke blevet brugt den seneste teknologi og de bedste data til at lede efter de sidste muligheder. Derfor har vi ganske stor tro på, at der fortsat kan gøres store fund," siger Tim Dodson til DN.

Johan Sverdrup-feltet blev opdaget i 2010 og ligger i den norske del af Nordsøen. Det menes at gemme på mellem 1,7 til tre mia. tønder olie.

Hvis den britiske sokkel gemmer på lignende fund, har Statoil gode chancer for at finde det. Selskabet har således sikret sig store uudforskede områder i to seneste licensrunder.

Statoil håber på at ramme jackpot i 2017

Statoil i mål med nedskæringer

Statoil-anlæg to millimeter fra omfattende gasulykke

 

Forsiden lige nu

Seadrill præsenterer ny forretningsplan

Det John Fredriksen-ejede rigselskab Seadrill, som lige nu er under amerikansk konkursbeskyttelse, har lagt en ny forretningsplan frem. Planen givet et praj om markante fald i omsætning og indtjening i de kommende fem år i Seadrill.

Ugens bedste på ShippingWatch

Navigare Capital Partners, som har dele af Mærsk-familien som ejer, er klar til flere skibskøb, Hellerup-mægleren Bidsted & Co blev solgt, mens Nordens topchef, Jan Rindbo, løftede sløret for sin ledelsesstrategi i ugen, der gik.

Kendt analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere