ShippingWatch

Statoil håber på at gentage Sverdrup-fund

Der er fortsat store områder i den britiske del af Nordsøen, som endnu ikke er blevet udforsket med den nyeste teknologi, siger Statoils efterforskningsdirektør. Han tror derfor på, at der kan gøres store fund af olie.

Johan Sverdrup-feltet blev fundet i 2010. Det ligger i den norske del af Nordsøen.

Det norske olieselskab Statoil håber på at gentage fundet af Johan Sverdrup-feltet i den britisk del af Nordsøen, som ellers bliver betragtet af mange som tæt på færdigudforsket.

Der er ikke blevet brugt den seneste teknologi og de bedste data til at lede efter de sidste muligheder. Derfor har vi ganske stor tro på, at der fortsat kan gøres store fund"

Tim Dodson, efterforskningsdirektør, Statoil
Efterforskningsdirektør Tim Dodson fortæller til Dagens Næringsliv, at der fortsat er områder af den britiske sokkel, som endnu ikke er blevet kortlagt.

Derfor håber han, at undergrunden gemmer på endnu et kæmpe som Johan Sverdrup-feltet, der blev fundet i et område på den norske sokkel, som ellers var opgivet af konkurrenterne.

"Det er ganske utroligt at notere. Der er store arealer på den britiske sokkel, som ikke er dækket af 3D-seismik. Der er ikke blevet brugt den seneste teknologi og de bedste data til at lede efter de sidste muligheder. Derfor har vi ganske stor tro på, at der fortsat kan gøres store fund," siger Tim Dodson til DN.

Johan Sverdrup-feltet blev opdaget i 2010 og ligger i den norske del af Nordsøen. Det menes at gemme på mellem 1,7 til tre mia. tønder olie.

Hvis den britiske sokkel gemmer på lignende fund, har Statoil gode chancer for at finde det. Selskabet har således sikret sig store uudforskede områder i to seneste licensrunder.

Statoil håber på at ramme jackpot i 2017

Statoil i mål med nedskæringer

Statoil-anlæg to millimeter fra omfattende gasulykke

 

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere