ShippingWatch

440.000 oliejobs er forsvundet siden 2014

Leverandører til olieselskaberne tegner sig for langt hovedparten af de tusindvis af jobs, der er gået i olieindustrien de sidste to et halvt år, viser tal fra konsulentvirksomhed Graves & Co.

Op imod en halv million mennesker i den globale olieindustri og beslægtede industrier har de seneste år mistet deres jobs.

Tal fra den amerikanske konsulentvirksomhed Graves & Co. viser, at nærmere bestemt 440.131 oliejobs er forsvundet de sidste to et halvt år som resultat af olieprisfaldet og olieselskabernes markante reduktion i deres investeringer, skriver det norske nyhedsmedie E24 med Bloomberg som kilde.

Omkring en tredjedel af de forsvunde oliejob kan henføres til USA.

Nedturen i olieindustrien har især ramt leverandørerne til olieselskaberne hårdt. Omkring 75 procent af de forsvundne oliejob er sket i leverandørindustrien, der bl.a. omfatter olieserviceselskaber, rigselskaber og udbydere af udstyr.

Store olieselskaber øger gælden med en tredjedel

Olieprisen begyndte at faldet sommeren 2014 er er fortsat langt under tidligere høje niveauer. Tal for den norske sokkel har vist, at omkring 40.000 job er forsvundet siden 2014.

Olieindustriens ansatte kan dog have lagt det værste bag sig. Investeringer i udforskning og produktionen spås at stige med tre pct. til i alt 450 mia. dollars i 2017 ifølge Wood Mackenzie, og det vil være første gang, at investeringsniveauet stiger siden 2014. Dog vil tallet stadig ligge hele 40 pct. lavere end de høje niveauer registreret i 2014.

"Den globale investeringscyklus vil vise de første tegn på bedring i 2017, der vil blive enden på den toårige nedtur for investeringer i sektoren," skriver Malcolm Dickson, analytiker indenfor Upstream Oil and Gas for Wood Mackenzie i ny analyse.

Wood Mackenzie: Dobbelt så mange nye olieprojekter i år

Lasse troede at et job hos Maersk var for evigt

Efter halvåndet år med fyringer: Stemningen er trykket

Schlumberger overvejer flere fyringer i Norge

 

 

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere