ShippingWatch

Statoil håber på at ramme jackpot i 2017

Statoil skal bore seks såkaldte high impact-brønde til næste år, der alle kan gemme på store reserver af olie. Selskabet har især høje forventninger til Korpfjell-feltet i Barentshavet. Feltet kan måske indeholde helt op til tre gange så meget olie som Johan Castberg.

Det norske olieselskab Statoil kan stå over for store fund af olie i 2017.

I alt skal selskabet bore 30 brønde over hele verden i løbet af i år. Ud af dem kan seks brønde vise sig at gemme på gigantiske reserver af olie, skriver Dagens Næringsliv.

Statoil har især store forhåbninger til Korpfjell-feltet, som ligger i den nordøstlige del af Barentshavet. Her kan der gemme sig helt op til ti milliarder tønder olie, hvilket er tre gange så meget som Johan Castberg.

"Det er en fantastisk portefølje, vi skal bore i 2017," siger Tim Dodson, Statoils koncerndirektør for efterforskning, til Dagens Næringsliv.

Sidste år borede Statoil 23 brønde. Den lave oliepris betyder imidlertid, at selskabet har været på opkøbsjagt, og derfor er antallet i år steget til 30 brønde i elleve lande.

De seks såkaldte high impact-brønde er fordelt på tre i Barentshavet og tre i Storbritannien, Surinam og Indonesien. Statoil forventer at bruge 1,5 mia. dollars på at lede efter olie.

Det er det samme som sidste år, men da priserne på efterforskning er faldet, regner det norske selskab med at få mere for pengene i 2017.

Statoil i mål med nedskæringer

Statoil-anlæg to millimeter fra omfattende gasulykke

Statoil-chef og leverandør sigtet for grov korruption

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere