ShippingWatch

Statoil i mål med nedskæringer

Det norske olieselskab har nået det planlagte niveau for antallet af medarbejdere. Statoil har i dag 5000 færre ansatte end i 2012.

Efter fem år med flere spareprogrammer og fyringsrunder er Statoil nu nået i mål med at reducere antallet af medarbejdere. Ved udgangen af 2016 skulle Statoil efter planen have mellem 20.700 og 21.100 ansatte, og det interval er nu nået ifølge selskabet. Det skriver Stavanger Aftenblad.

De seneste tal viser, at det norske olieselskab i slutningen af november talte i alt 21.105 ansatte medregnet konsulenter.

Til Stavanger Aftenblad fortæller Ola Anders Skauby, Statoils pressekontakt for teknologi, projects og drilling, at tallene for december endnu ikke foreligger, men at der her har været en yderligere reduktion af medarbejdere, og at der også er ansatte, der skal stoppe i selskabet i starten af 2017.

"Ved indgangen til 2017 er vi der, vi sagde, at vi skulle være. Så er det vanskeligt at sige noget om en normal situation i disse dage, hvor vi hele tiden må være klar på forandring. Vi kan aldrig udelukke personalemæssige ændringer, men der foreligger heller ingen nye estimater eller måltal," siger Ola Anders Skauby til Stavanger Aftenblad og uddyber, at fokus er at opretholde og styrke konkurrenceevnen.

Statoil havde medregnet konsulenter i alt 26.011 ansatte i 2012.

Oliearbejdere kræver fortsat forbud mod ulykkeshelikopter

Statoil sælger møgbeskidt forretning med stort tab

Castberg-felt nærmer sig endelig investeringsplan

Statoil-chef: Oliemarkedet vil vende hurtigere end forventet

 

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere