ShippingWatch

Medie: Aker vil købe norsk felt af ExxonMobil

Kjell Inge Røkkes Aker-koncern vil sammen med to partnere byde 8,7 mia. norske kroner for andele i et af ExxonMobils felter på den norske sokkel.

Aker BP og to norske investeringsselskaber meldes på vej til at overtage ExxonMobils andele i et oliefelt på den norske sokkel.

Ifølge Bloomberg News vil Aker, Hitec Vision og Neptune Oil & Gas køber det amerikanske olieselskabs andele i et ukendt felt for i alt 8,7 mia. norske kr.

Aftalen kan blive lukket allerede i starten af næste år, siger en kilde til Bloomberg.

Mediet skriver, at ExxonMobils frasalg skal ses som en del af de største olieselskabers granskning af deres norske portefølje efter to år med olieprisfald.

Både Total og Royal Dutch Shell skulle således også overveje at sælge andele i deres felter på den norske sokkel.

Aker BP er ejet af den norske oliekonge Kjell Inge Røkke og blev skabt, da Det norske oljeselskap og BP’s norske forretning blev fusioneret sidste år.

Hitec Vision har blandt ejet Axis Offshore sammen med danske Lauritzen Fonden, som nu er blevet solgt til konkurrenten Prosafe.

ExxonMobils topchef Rex Tillerson står i øvrigt til at blive USA’s næste udenrigsminister, når Donald Trump indtager Det Hvide Hus i januar.

MOL og Akastor i nyt offshoresamarbejde

Norsk oliesektor fester igennem på styrket Opec-aftale

Aker vinder stor ordre i årets største norske feltudbygning

 

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere