ShippingWatch

Ny Opec-aftale presser olieprisen endnu højere op

Kun to uger efter at Opec-landene indgik en aftale om at skære i produktionen af olie, blev organisationen i weekenden enig med 11 andre lande om en yderligere reduktion. Aftalen beskrives som vigtig og har allerede fået olieprisen til at stige igen.

Endnu en aftale om at skære i produktionen af olie har fået prisen til at stige. Denne gang er det 11 olieproducerende lande, som ikke er medlem af Opec, der i weekenden blev enig med organisationen om at reducere produktionen med næsten 600.000 tønder olie. Af den beskæring vil Rusland alene stå for halvdelen.

Aftalen kommer kun to uger efter, at Opec-landene internt blev enige om et skære produktionen med 1,2 millioner tønder.

Olieprisen er allerede steget med over 4,2 procent på de asiatiske markeder. Nordsø-olien ligger således på 56,6 dollars per tønde, og er dermed steget med 26,7 procent siden den 14. november, hvor den var nede i 44,7 dollars.

"Det er et meget klart klart og tydeligt budskab om, at producenterne ønsker at afbalancere markedet med højere priser. Som en intentionserklæring er det her så "bullish" (opadgående for markedet, red.), som det er mulig," lyder det fra Chris Weston, der er chefstrateg hos IG i Australia over for Bloomberg News.

I det hele taget lyder vurderingen, at der er tale om en enighed blandt olieproducenterne, som har overrasket mange analytikere, men som kan være et tegn på en helt ny æra.

"Aftalen viser styrke og sammenhold mellem de globale producenter. Det kan markere en ny samarbejdsepoke med det mål at bringe stabiliteten tilbage på det globale oliemarked," skriver S & P Global Platts i en rapport ifølge Dagens Næringsliv.

Wood Mackenzie tror igen på høje afkast fra olie og gas

Færinger får norske Dong-felter 300 mio. kr. billigere

Supertankere forbereder sig på værste år siden 2013

Shell er tæt på olieaftale med Iran

Forsiden lige nu

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere