ShippingWatch

Topchef forlader vaklende offshorerederi

Offshoreselskabet Swiber Holdings, der er i betalingsstandsning, har fået løfter fra en bred kreds af kreditorer om at hjælpe selskabet gennem den aktuelle krise.

Mens de økonomiske krav mod offshorerederiet Swiber Holdings, der er børsnoteret i Singapore og har været i betalingsstandsning siden juli, er vokset til 227 mio. dollars, har selskabets topchef trukket sig. Det fremgår af en børsmeddelelse.

Den domstolsudpegede administrator har ifølge en meddelelse fra Swiber Holdings imidlertid udtrykt rimelige udsigter til, at virksomheden kan reddes. Især fordi større leverandører og andre kreditorer har udtrykt har vist vilje til at hjælpe det kriseramte Swiber gennem en række igangværende projekter, skriver Bloomberg.

"Mulighederne for at redde Swiber hænger på støtten til at gennemføre nogle af selskabets projekter til omkring 1,6 mia. dollars," fremgår det af en rapport fra KPMG.

Oliekrisen knækker stort offshorerederi i Singapore

Singapores olieservicesektor kan blive ramt af flere konkurser

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Tyske banker fanget i dyre skibskontrakter

Nødlidende tyske shippingbanker har i årevis været låst af dyre skibskontrakter med management-selskaber, der har forhindret banker i at sælge ud af skibe. Det kan ændre sig nu, vurderer kilder over for Shippingwatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere