Den norske afdeling af energiselskabet Eni nedskriver værdien af oliefeltet Goliat med 6,6 mia. norske kr. på grund af de vedvarende krise i offshoresektoren. Det skriver Dagens Næringsliv.

Feltet har allerede været ramt af flere problemerne, og nu får de dystre fremtidsudsigter nordmændene til at hugge en stor bid af værdien.

"Hovedårsagen er den lave oliepris. Vi venter lavere indtægter fra feltet, end det vi tidligere har regnet med, og derfor skrives værdien ned," siger kommunikationsdirektør Andreas Wulff til branchemediet Sysla.

Goliat-feltet ligger i Barentshavet og er verdens nordligste offshorefelt. Eni Norge har et ejerandel på 65 pct., mens Statoil sidder på de resterende 35 pct.

Ifølge Dagens Næringsliv har feltet voldet ejerne store problemer. Først blev platformen forsinket fra de sydkoreanske værft, og siden er budgettet blevet overskredet med 50 pct.

Problemerne har betydet, at selskabet først fik gang i produktionen i marts i år, hvilket var en forsinkelse på to år i forhold til den oprindelige plan.

Oliejagt i Barentshavet umulig med dagens materialer

Olieselskaber går sammen om oliejagt i Barentshavet

Olieselskab aflyser milliardprojekt i Nordsøen