ShippingWatch

Songa Offshores markedsværdi halveret på Oslo Børs

Aktierne i det norske bore- og rigselskab er mere end halveret i værdi på børsen i Oslo tirsdag. Det sker, efter Songa Offshore melder om lavere aktivitet end ventet og planer om at styrke pengekassen ved at udstede et nyt obligationslån.

En sort tirsdag for Songa Offshore på Oslo Børs.

Det norske selskab kunne stå til og se på mens offshorespillerens aktier dykkede 65 procent, da investorer reagerede på udmeldingen om, at Songa Offshore har besluttet at udstede et konvertibelt obligationslån på 100 millioner dollars med en option på at øge lånet til 125 millioner dollars, skriver Dagens Næringsliv.

Selskabets aktie handles nu til 0,28 norske kroner, hvilket giver Songa Offshore en samlet markedsværdi på 245 millioner norske kroner, omkring 193,3 millioner danske kroner.

Behovet for den nye likviditet kan først og fremmest spores til en lavere end ventet udnyttelse af de to rigge Songa Enabler og Songa Endurance kombineret med udgifter til forsinket levering af nye rigge. Herudover kommer krav fra banker om øget kontantindskud til riggene Songa Encourage og Songa Enabler,

Songa Offshore oplyser samtidig i følge den norske avis, at Statoil har udnyttet en option til at reducere to rigkontrakter med hhv. 347 og 184 dage.

Selskabet planlægger også en aktieemission på i alt 25 millioner dollars, mens et obligationslån, SONG06, vil blive konverteret til egenkapital for 150 millioner dollars. Songa Offshore anmoder derudover om en markant nedsættelse af renten, udskydelse af forfaldsdatoer og andre lettelser for obligationslånene SONG04 og SONG05 plus et stort aktionærlån fra hovedaktionær Frederik W. Mohns investeringsselskab Perestroika AS.

Mohn-dominerede Songa Offshore henter friske penge

Oliepris trækker Songa Offshore længere ned

Songa Offshore fyrer 200 mand

Songa Offshore overvejer modangreb efter nyt milliardkrav

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere