ShippingWatch

Statens olieselskab får ny topchef

Peter Helmer Steen forlader efter eget ønske Nordsøenheden og giver plads til tidligere chef i Energistyrelsen.

Nordsøenheden, som administrerer statens Nordsøfond, får ny direktør.

Efter mange år i chefstolen forlader Peter Helmer Steen topposten til juni. Det sker, efter at han har rundet de 70 år, men han fortsætter dog som konsulent for Nordsøenheden året ud.

Ny direktør bliver i stedet Birgitta Jacobsen, som også har en lang karriere i olie- og gasbranchen og tidligere har været bl.a. kontorchef og vicedirektør i Energistyrelsen.

"I Birgitta Jacobsen har vi fundet den helt rette leder med et unikt indblik i både olie- og gasbranchen og den regulatoriske ramme, som sektoren arbejder i. Hun vil på kompetent vis kunne drive Nordsøfonden videre og sikre en aktiv og professionel deltagelse i olie- og gaslicenserne. Nordsøfonden har en helt særlig rolle at spille i det videre arbejde med, at vi også i fremtiden får mest mulig værdi ud af undergrunden. Vi mener, at Birgitta Jacobsen er den rette til at stå i spidsen for dette arbejde," siger bestyrelsesformand Henrik Normann i en pressemeddelelse.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Selv siger den nye chef i statens olieselskab, som automatisk ejer 20 pct. af alle danske olie- og gasaktiviteter, at det bliver "en stor og spændende opgave" at videreføre statens deltagelse i olie- og gasindvinding fra dansk område.

"Der skal i den kommende tid træffes nogle afgørende beslutninger i forhold til at sikre en langsigtet udnyttelse af de danske olie- og gasressourcer. Jeg ser frem til at lede Nordsøfondens bidrag til, at den danske stat får mest muligt ud af den fremtidige indvinding til gavn for såvel statskassen som beskæftigelsen i sektoren."

DTUs nye oliecenter fastholder ambition trods prisfald

Ny bestyrelse i statens Nordsøfond

Er olieindustrien ved at lukke og slukke i Nordsøen?

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere