ShippingWatch

Statens olieselskab får ny topchef

Peter Helmer Steen forlader efter eget ønske Nordsøenheden og giver plads til tidligere chef i Energistyrelsen.

Nordsøenheden, som administrerer statens Nordsøfond, får ny direktør.

Efter mange år i chefstolen forlader Peter Helmer Steen topposten til juni. Det sker, efter at han har rundet de 70 år, men han fortsætter dog som konsulent for Nordsøenheden året ud.

Ny direktør bliver i stedet Birgitta Jacobsen, som også har en lang karriere i olie- og gasbranchen og tidligere har været bl.a. kontorchef og vicedirektør i Energistyrelsen.

"I Birgitta Jacobsen har vi fundet den helt rette leder med et unikt indblik i både olie- og gasbranchen og den regulatoriske ramme, som sektoren arbejder i. Hun vil på kompetent vis kunne drive Nordsøfonden videre og sikre en aktiv og professionel deltagelse i olie- og gaslicenserne. Nordsøfonden har en helt særlig rolle at spille i det videre arbejde med, at vi også i fremtiden får mest mulig værdi ud af undergrunden. Vi mener, at Birgitta Jacobsen er den rette til at stå i spidsen for dette arbejde," siger bestyrelsesformand Henrik Normann i en pressemeddelelse.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Selv siger den nye chef i statens olieselskab, som automatisk ejer 20 pct. af alle danske olie- og gasaktiviteter, at det bliver "en stor og spændende opgave" at videreføre statens deltagelse i olie- og gasindvinding fra dansk område.

"Der skal i den kommende tid træffes nogle afgørende beslutninger i forhold til at sikre en langsigtet udnyttelse af de danske olie- og gasressourcer. Jeg ser frem til at lede Nordsøfondens bidrag til, at den danske stat får mest muligt ud af den fremtidige indvinding til gavn for såvel statskassen som beskæftigelsen i sektoren."

DTUs nye oliecenter fastholder ambition trods prisfald

Ny bestyrelse i statens Nordsøfond

Er olieindustrien ved at lukke og slukke i Nordsøen?

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere