ShippingWatch

Redningsplan for Havila Shipping brudt sammen

Det norske supplyrederi Havila Shipping har ikke opnået tilstrækkelig støtte fra kreditorer, der kunne redde virksomheden. Rederiet stopper med at betale renter og afdrag på lån, fremgår det af en børsmeddelelse.

Norske Havila Shipping har ikke opnået tilstrækkelig støtte fra obligationsejerne til den redningsplan, som selskabet har præsenteret for dem, og hvor tidsfristen for en accept udløb natten til tirsdag.

Det fremgår af en børsmeddelelse fra Havila Shipping tirsdag morgen.

ABG: Her er dødssejlerne i norsk offshore

"Til trods for betydelig støtte fra obligationsejerne blev det reviderede forslag til en restrukturering ikke støttet af to tredjedeles flertal af de usikrede obligationsejere, og selskabet har dermed ikke indfriet kravene i Master Agreement (Redningsplan, red.) inden 15. februar," hedder det i børsmeddelelsen:

"Selskabet er i en udfordrende situation og vil umiddelbart arbejde med sine finansielle kreditorer for at komme frem til en standstil-aftale. Sålænge diskussionerne pågår, vil selskabet stoppe betaling af renter og afdrag på lån. Selskabets banker har indikeret støtte til en standstill-aftale, og det planlægges at indkalde til et møde om kort tid med obligationsejerne."

Med en forventning om, at diskussionen med långiverne lykkes, vil Havila Shipping arbejde på at videreføre ordinær drift, opretholde aftaler med kunderne og fortsætte med at betale alle leverandører," oplyser Havila Shipping, der opererer en flåde på 27 fartøjer i offshoreindustrien.

Oslo Børs har tirsdag overført Havila Shipping til observationslisten.

Rederiet har nu besluttet at udskyde offentliggørelsen af de foreløbige regnskabstal for 2015 til den 29. februar, fordi der er brug for mere tid.

Norsk olierederi slås for overlevelse

Norsk supply-reder fremlægger ny redningsplan

Havila-ansatte nedstemmer forslag om mere fritid ombord

 

Havila lander aftale om refinansiering

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere