ShippingWatch

Oliemøde mellem Saudi-Arabien og Venzuela ender uden aftale

Det vurderes som usandsynligt, at der kommer en egentlig aftale i stand efter et møde mellem olieministrene fra Saudi-Arabien og Venezuela i weekenden på trods af, at den saudiske olieminister, Ali al-Naimi, har sagt, at der var tale om "succesfulde" samtaler. Det skriver Bloomberg News.

Udfaldet af mødet mellem de to Opec-lande Venezuela og Saudi-Arabien, har høvlet toppen af olieprisen, efter den lå til en stigning tidligere på dagen. Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, ligger mandag eftermiddag 2,7 pct. lavere i 33,32 dollar, efter at have ligget i et plus på 1 pct. mandag morgen. Den amerikanske WTI-olie ligger og blopper omkring 30 dollar, hvilket er et fald på omkring 3 pct. i forhold til slutniveauet fredag i USA.

Den venezuelanske minister Eulogio Del Pino havde i sidste uge samtaler med andre olieproducenter, herunder Rusland, Qatar og Iran. Og i Venezuela ønsker man et møde mellem de olieproducerende lande for at få en global aftale om at genoprette balancen i et overforsynet marked.

Fra saudierne lyder det, at man er åben for et samarbejde mellem de olieproducerende lande i Opec og ikke-Opec-lande, men over for Bloomberg vurderer analytikere, at verdens største olieeksportør ikke vil indgå en aftale på et tidspunkt, hvor Iran og andre globale olieproducenter har hævet produktionen.

Samtidig ønsker man fra saudiarabisk side, at den amerikanske skifergasproduktion ikke kommer til at overtage eventuelle nedskæringer i olieproduktionen.

"De køber sig tid, mens man venter på faste beviser for, at den amerikanske produktion er aftagende," siger råvarestrateg i Saxo Bank Ole Hansen til Bloomberg.

Opec-landene, der leverer omkring 40 pct. af verdens olie, holder hanerne åbne for at forsvare markedsandele og gøre det sværere for producenter med højere omkostninger at konkurrere. Det lægger pres på stater som Venezuela, der er mindre økonomisk modstandsdygtig over for lavere priser end Saudi-Arabien og de andre Golf-stater.

Vitols topchef: Olieprisen forbliver lav de næste 10 år

Frontline: Her er vores smertegrænse for olieprisen

Nordsøen kan miste 150 platforme over ti år

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere