ShippingWatch

BW Offshore nedskriver med to milliarder kroner

Nedskrivninger på værdierne er blandt andet præget af nedskrivninger i goodwill og på de flydende produktionsfaciliteter. Selskabet tror på, at markedet vender i midten af 2017.

BW Offshore, der især gør sig i FPSO - Floating Production, Storage and Offloading - har nedskrevet værdierne med 2,1 milliarder kroner i fjerde kvartal, men formår at redde omsætning for hele året i land på et niveau, der er på linje med det for 2014.

Det fremgår af selskabets kvartals- og årsregnskab, der kom mandag.

Af regnskabet fremgår det, at omsætningen for hele året steg en smule til 1,108 milliarder dollars (7,41 milliarder kroner) fra 1,070 milliarder dollars i det foregående år. Driftsresultatet (EBIT) tog et hug og landede i et underskud på 119,5 millioner dollars (799 millioner kroner) mod et overskud på 304,7 millioner dollars (2,04 milliarder kroner) i 2014.

Bundlinjen endte således i rødt med et minus for 2015 på 216,3 millioner dollars mod et plus på 187,2 millioner dollars for sidste år.

Nedskrivningen kommer blandt andet på baggrund af nedskrivninger i goodwill, der udgør 186,9 millioner dollars eller 1,25 milliarder kroner og nedskrivninger på materielle aktiver i form af FPSO'er for 49,3 millioner dollars (329,8 millioner kroner).

BW Offshore giver udtryk for, at de stadig tror på eksistensberettigelsen af deres kerneforretning:

"(...) outsourcing af produktionen er stadig en omkostningseffektiv løsning for olie- og gasselskaber," skriver selskabet i regnskabet, men vurderer samtidig, at det er rigtigst at være "(...) forsigtige i forventning om en forlænget nedtur, når det kommer til at vinde nye kontrakter."

Det fremgår dog også, at nedskrivningerne er foretaget ud fra en vurdering af, at markedet forbedrer sig i midten 2017, hvor "arbejdsløse enheder vil komme på kontrakt igen".

Selskabet har 14 FPSO'er leaset ud, to i drift og en enkelt projekteret, og producerer dagligt 700.000 tønder olie.

Olieprisen trykkede BW Offshore i første kvartal

Carsten Mortensen klar til ekspansion i BW Group

Aker Solutions vinder projekt med milliardpotentiale fra Statoil

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere