ShippingWatch

Olieprisen stiger efter møde i Saudi-Arabien

Saudi-Arabiens olieministre har holdt møde med tilsvarende repræsentanter fra Venezuela.

Olieprisen retter sig mandag morgen efter et møde mellem olieministrene fra Saudi-Arabien og Venezuela i weekenden. Mødets tema var ifølge Bloomberg News, hvad der skal til for at stabilisere oliemarkedet. Derudover er der ikke er kommet noget frem om, hvad der blev drøftet på mødet.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, ligger mandag morgen 1 procent højere i 34,39 dollars. Den amerikanske WTI-olie koster samtidig 31,15 dollars. Det er 0,8 procent højere end slutniveauet fredag i USA, men et fald fra 31,86 dollars fredag eftermiddag. I sidste uge faldt prisen på den amerikanske referenceolie med over 8 procent.

"Der er stadig meget få tegn på en reduktion af udbuddet," siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets til Bloomberg News.

"WTI vil sandsynligvis handle mellem 30 og 34 dollars. Vi kan se et skub uden for det interval, men jeg regner med, at det vil være det centrale niveau i de kommende måneder," fortsætter chefstrategen.

På guldmarkedet handles det ædle metal igen højere. Prisen på en troy ounce guld ligger på 1165,70 dollars - 0,7 procent højere end fredag.

Blandt industrimetallerne er der små fald. Prisen på et ton kobber er bakket med 0,6 procent til 4602 dollars, og nikkel har nået det laveste niveau siden 2003 efter et fald på 3,2 procent til 7900 dollars per ton.

Nedturen hænger ifølge Bloomberg News fortsat sammen med bekymring over den økonomiske vækst i Kina. I den kommende uge bliver det dog formentlig småt med nyt fra Riget i Midten, da kineserne har taget hul på helligdagene omkring det kinesiske nytår.

Dong tryller rekordstort olieudslip ud af regnskab

Frontline: Her er vores smertegrænse for olieprisen

Olien er en klods om benet på Mærsk

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere